Ознака: развојот

За развојот што ни треба

Не е јасно како да прејдеме на систем од кој ќе очекуваме висок развој. Тоа не е лесно, а во нашите услови, дополнително се...

Што би било подобро за Македонија: Либерално-пазарна или, пак, координирана (договорна)...

Дали нашиот досегашен економски развој, ваков каков што е, нединамичен, тромав, неодржлив, всушност, е последица на погрешниот избор на нашиот економски модел? Дали можеби...

Нема да дозволиме ниту една земја да ги поткопа стабилноста...

Со непочитување на официјалните претставници на Кина, американската претседателка на Претставничкиот дом, Ненси Пелоси, дрско ја продолжи својата посета на кинескиот тајвански регион Потегот на...