Ознака: пловечки град

Првиот „пловечки“ град ќе биде готов до 2025 година

Идејата за пловечки град можеби звучи како сцена од некој научнофантастичен филм, но наскоро ќе стане реалност во Јужна Кореја, каде што научниците работат...