Ознака: објавување на војна

Апсењето на Путин би значело објавување војна против Русија, предупреди Медведев

Апсење на рускиот претседател Владимир Путин врз основа на налогот за апсење издаден минатата недела од Меѓународниот кривичен суд (МКС) би претставувало „објавување војна“...