Ознака: Никола Вапцаров

Македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“ од Благоевград ќе поднесе жалба по...

Македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“ извести дека им била одбиена регистрација откако на 7 февруари до Агенцијата за регистрација во Благоевград ги доставиле основните...

Апел до Софија: Веднаш да се извести ЕУ за каменувањето на...

И додека Бугарија за нападите врз бугарските клубови во земјава крена врева на највисоко ниво, а бугарското МНР реагира дури и на најмала семејна...

Бугарија го затвора здружението што го отвори македонскиот клуб во Благоевград

Организацијата „Граѓанско здружение за заштита на основни индивидуални човечки права“, што го отвори македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград, е во ликвидација, пишува во...

Бугарите попусто се обидуваат да го намалат значењето на историскиот настан...

Бугарската јавност и медиуми вложуваат напори во обидите да го намалат значењето од отворањето на македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“, пребројувајќи ги присутните и...

Во Благоевград отворање на македонскиот културен центар „Никола Вапцаров“

Во Благоевград за денеска е закажано отворањето на македонскиот културен центар со името „Никола Вапцаров“. Од македонските претставници во име на претседателот Стево Пендаровски ќе...

Градоначалникот на Благоевград го одобри отворањето на македонскиот клуб, поканети и...

Македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“ од Благоевград го најави свеченото отварање, предвидено за 30 октомври. Во поканата стои дека клубот има за цел да ја...

Бугарија не дозволува отворање на македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“

Советот на Општина Благоевград усвои декларација со која се противи на отворањето на македонскиот културен клуб Никола Вапцаров во овој бугарски град, објави Атанас...