Ознака: моторни

Повеќето новопроизведени автомобили немаат веќе резервна гума во сериската опрема?!

Никогаш не е доволно кога се во прашање различните добронамерни совети што на возачите, во одреден момент, ќе им бидат повеќе од корисни. Независно...

Кој е подобар возач – мажот или жената?

По однос на прашањето дали мажите или жените се побезбедни возачи, експертите велат дека жените се потрпеливи и посмирени во сообраќајот, додека мажите се...

Возењето е младешки предизвик, а не провокација

Од 1 јануари 2013 година се помести старосната граница за полагање за возачка дозвола само за одлични ученици со примерно поведение. Малолетниците со наполнети...

Стакла, моторни масла и искршена пластика како улична „постинцидентна стилистика“

Пластики, стакло, истечено масло од возила, лични работи, па понекогаш дури и крв, се само некои од остатоците што сведочат за немили настани, односно...