Ознака: маржа

Трговците на мало нѐ уценуваат, велат пекарите и бараат Владата да...

 Пекарската индустрија попладнево соопшти дека трговците на мало не прифаќаат да го продаваат лебот со пет отсто маржа и поради тоа бара од Владата...

Ограничените маржи на основните прехранбени производи ќе останат до крајот на...

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе одлука да се продолжи рокот на траење на мерката за ограничување на маржата...

Mаржата на огревно дрво и пелети се замрзнува на 10 отсто,...

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе Одлука за определување највисоката трговска маржа како посебен услов во трговијата за: огревно...

Бизнис-вести

Одлуката за замрзнување на маржата на одредени производи, со цел ограничување на растот на цените, веднаш даде резултат, се наведува во соопштението од македонската...

Бектеши: Маржата на основните прехранбени производи се замрзнува до 30 септември

Владата на денешната седница на предлог на Министерството за економија донесе Одлука за определување на највисока трговска маржа на основните прехранбени производи во трговијата...

„Складирачи“ празнат рафтови: Нема драстични поскапувања, но има страв

Oд вчера до денес - се променија ли цените на основните прехранбени продукти Веќе четврти ден трае зголемената потрошувачка на основните прехрамбени продукти во маркетите,...