Ознака: Ливингстон

Лилјакот Џонатан Ливингстон (4)

Непосредно прикажувајќи ја искривоколченоста на светот преку очите на маргиналецот, Драги Михајловски во „Ѓон“ успешно го проникнува инспиративниот модел на цепенковската нарација со суптилна,...

Лилјакот Џонатан Ливингстон (3)

За збирките раскази „Речно улиште“ (1981 г.) и „Ѓон“ (1990 г.) на Драги Михајловски Веќе во „Речно улиште“ беше воочлив творечкиот респект кон моделот на...