Ознака: ласерско

Со ласерско оружје ќе ловат дронови

Системот „ХЕЛМА-П“ може да стрела со моќни ласерски зраци што ги загреваат дроновите до точка каде што тие ќе се запалат или ќе прегреат...

Американската морнарица првпат тестираше ново ласерско оружје

Употребата на ласер како дел од оружјето е прва од ваков вид во воената морнарица на САД, истакнува Кејлеб Ларсон за „Нешенел интерест“ Неодамна, американската...