Ознака: Ју-бе-ес

Ју-бе-ес ја презема Кредит Свис

Големата швајцарска банка Ју-бе-ес  ќе ја преземе ривалската Кредит Свис која западна во длбока криза, соопштуваат од Сојузниот совет, како и претставници на двете...