Ознака: „Јаснаја Полјана“

Венко Андоновски во трка за престижната награда „Јаснаја Полјана“

Романот „Папокот на светлината“ на македонскиот писател Венко Андоновски се најде во тесниот избор за престижната светска книжевна Толстоева награда „Јаснаја Полјана“, заедно со...