Ознака: Јапонците

Јапонците произведоа робот висок 4,5 метри

Јапонската компанија „Субаме индустрис“ разви робот со четири тркала, кој изгледа како оној од популарната јапонска анимирана серија „Мобајл суит гандам“. Станува збор за роботот...

Зошто Јапонците се најздрава нација во светот?

Во јапонската култура е нормално да станувате рано и да го започнувате денот со чај и вежбање, а поради тоа тие се една од...