Ознака: ИТАЛИЈАНСКА

Италијанска вечер на „Охридско лето“ со тенорот Лечезе и пијанистот...

Традиционалната Италијанска вечер на фестивалот „Охридско лето“ со тенорот Џани Лечезе и пијанистот Екланд Хаса, кои настапија синоќа под акустичните сводови на црквата „Света...

Недела на италијански филмови

Неделата на италијанската кинематографија на темата „Херои и антихерои во италијанскиот филм“ се отвора денеска и ќе трае до 23 мај, во Кинотеката на...

Подготвен сум да тренирам клуб во Европа

Знам дека сега не смеам да направам грешка. Треба да го изберам вистинскиот клуб, во Англија, Италија, Шпанија, сеедно. Сега сите сакаат големи резултати...