Ознака: Исабеговата

Исабеговата џамија е еден од највредните споменици од исламската архитектура во...

Градбата е претставник на раната османлиска архитектура. Изградена е од делкан бигор и хоризонтално наредени тули, при што фасадата во горниот дел завршува со...