Ознака: Гласен текстилец

„Гласен Текстилец“ бара поголема контрола на превозот со кој се возат...

Здружението „Гласен Текстилец“ и текстилни работнички бараат координираните акции меѓу инспекторите и сообраќајната полиција да продолжат и наредните денови во Штип. Кристина Ампева од...

Носењето на измените на Законот за работни односи пораз за работниците,...

Работното време на коридорите 8 и 10д кое „Гласен Текстилец“ пред само неколку месеца го оспори пред Уставен суд, а тој суд го оцени...

„Гласен текстилец“: Се кршат работничките права, но работниците се повеќе се...

Се кршат работничките права од страна на работодавачите, но работниците се сѐ повеќе информирани за своите права и правдата ја бараат преку судската власт. Ова...

„Гласен Текстилец“: За мобинг на работното место лани поднесени 48 пријави

Четириест и осум пријави се поднесени минатата година за мобинг на работно место, од кои 33 во јавниот, а само 15 во приватниот сектор....

Се бараат мерки за заштита од можни злоупотреби на трговците, како...

Здружението „Гласен Текстилец”- Штип по соопштението на Владата за ограничените маржи на прехранбените продукти, упати апел да се спречат злоупотреби на грбот на граѓаните...

Седиш на машина, шиеш и никој не ти верува дека не...

Една третина од работничките во текстилната индустрија се соочуваат со здравствен проблем, според истражувањето од „Гласен Текстилец“ Првото професионално истражување од „Гласен Текстилец“ од Штип...

„Гласен текстилец“ со апел до работниците: Пријавете злоупотреби со исплатата на...

Пријавувањето е анонимно и затоа ги охрабруваат работниците да ги пријават работодавачите кои ги кршат работничките права. До 15-ти јануари, работниците да пријават доколку не...