Ознака: „Газпром“

„Газпром“ со нов рекорд во дневната испорака на гас кон Кина

Подготвил: Mарјан Велевски „Газпром“ на 30 мај постави нов историски рекорд во дневните испораки на гас за Кина преку гасоводот „Силата на Сибир“. Според...

Бугарија очекува „Газпром“ да го врати снабдувањето со гас

„Газпром“ се очекува да и одговори на Бугарија дали ќе се вратат на преговарачката маса, а според министерот за енергетика, Румен Христов, тоа треба...

„Газпром“ ја намали испораката на гас за Германија

„Газпром“ од вчера ќе испорачува максимално 67 милиони кубни метри гас, образложувајќи го чекорот со доцнење на работите на поправка на цевководот. Енергетскиот концерн „Сименс...

Од каде се полнат резервоарите со гас?

Германија почна да ги полни магацините за гас на „Газпром“ Пред точно две недели, на почетокот на јуни, Германија започна со активно полнење на најголемиот...