Ознака: Фестивалот на Југоисточна Европа

Празник за балканската кинематографија во Париз, Берлин и Вашингтон

Фестивалот на Југоисточна Европа, SEE FF 2023, годинава го имаше своето 13. издание во Париз, 8. во Берлин, а по трет пат и во...

Македонски филмови на фестивал во Париз

Документарните филмови „Стела“, во режија на Стојан Вујичиќ, „101 улога 102 живота, Бајруш Мјаку“, во режија на Филип Херин, и „Бесмртноста на Блаже Конески“,...