Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25909)

Време е да се подготвите за новата учебна година!

Драги деца, одбројувањето започна. Останаа само уште неколку дена до почетокот на новата учебна година. Време е да почнете да се подготвувате за на...

Слободно место

Од творештвото за деца на писателот Велко Неделковски Борче од четврто три седи во иста клупа со Давор. Но, Давор се разболе од една есенска...

Одржан 13. Интернационален музички камп за млади музичари во Михајлово

Триесет ученици и студенти од Македонија и од Србија од 24 до 29 август учествуваа на Интернационалниот летен музички камп во Михајлово, Кавадарци, кој...

Масовен уличен перформанс со оживување на бабините игри

Во рамките на „Кавадаречко културно лето“ Преку вакви манифестации, кои се помасовни, можеме повторно да ги афирмираме старите народни традиционални игри како еден своевиден мост...

Горди сме на сите наши членови, кои денес се успешни луѓе!

КК Колибри од Охрид прославува 20 години успешно постоење Нема поголема радост и исполнетост од моментот кога ќе влезам во сала и ќе ги здогледам...

Македонската држава е поставена на цврсти темели, со повеќевековен континуитет

Зарем не беа доволни негирањата од страна на Бугарите, кои тврдат дека Македонија постои од 1944 година, или пак од Грците, кои сакаат да...

Конгресен центар во Скопје нема, а парите за конференцијата на ОБСЕ?

Не ми се верува. Да потрошиме околу седум милиони евра за конференција (за разни адаптации), а да не остане ништо по настанот. А на...

Еколошката правда оди чекор понапред со вештачката интелигенција

Климатските промени несомнено се главниот предизвик на денешницата, но нивните последици не се распределени рамномерно Како во развиените земји, така и во земјите во развој,...