Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25814)

Облека што ќе направи да изгледате послаби

Нега и убавина Иако црната боја често се смета за најдобар избор доколку сакаме да изгледаме послаби, стилистите истакнуваат дека темните бои не мора да...

Производи што треба да ги купите во поголеми количества за да...

Ако купите одредени работи и намирници на големо, можете да заштедите големи суми пари. Меѓутоа, не сите производи што ги користиме секојдневно се погодни...

Откриени 20.000 досега непознати подводни планини

Глобалните сателитски набљудувања открија речиси 20.000 претходно непознати подводни планини, што е речиси двојно повеќе од бројот на познати планини во океаните на Земјата,...

„Во потрага по главната улица Америка“ – ново остварување на Наум...

Трилогијата „Во потрага по главната улица Америка“ е новото остварување на реномираниот режисер Наум Пановски. Станува збор за документарен видеоколаж/асамблаж во три дела, изработен...

Античка днк ги открива тајните на древна империја

Древната империја Сионгну доминирала со азиските степи три века од 200 година пр. н.е. Империјата била во конфликт со Кина и тоа е една...

Под мотото „Мирисот на нова книга ја најавува пролетта“ почна...

Секој саем е важен и со своја убавина, но јубилеите секогаш се очекува да се во посјајно издание. Официјално е отворен 35. Меѓународен саем...

Архитектонските објекти се огледало на општеството

Идејата ми беше да се претстават објектите во поинакво светло за да се истакнат нивната монументалност и скулптуралност, впечатливиот начин на нивното обликување и...

Се враќаат размислувањата за воведување смртна казна

Се случи нов крвав масакр за само два дена во Србија. Овој пат млад човек (21 година) од Младеновац со автоматска пушка убил најмалку осум...

Воспитание – алката што недостига

Образованието и воспитанието се два нераздвојни процеса, кои треба да се дополнуваат и надградуваат еден со друг, а не да се разидуваат. Но, за...

Компаниите да бидат подготвени за нов енергетски стрес

Во услови кога сѐ уште важи констатацијата на многу енергетичари дека „не е помината опасноста од повторена енергетска криза“, од бизнис-заедницата се актуализира ставот...