Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25782)

Брисел не е праведен, ќе се навикнеме ли на тоа?

Претставниците на меѓународната заедница сѐ почесто настапуваат со „покајнички наративи“ дека „ЕУ многупати не била праведна спрема Македонија“. Но, сепак, тие продолжуваат настојчиво во...

Роналдо: Рекордите се моја мотивација

Роналдо, кој со уште еден настап за Португалија би станал фудбалер со најмногу настапи за една репрезентација, освои седум домашни титули, 11 други големи...

Македонија, Исланд и амамот Балканија

Не сум бил во Исланд, ниту пак знам многу нешта за оваа земја на вулкани и гејзери. Мала земја, чуден остров, на кој може...

Гнилите плодови на демократијата на Македонија

Гниењето на демократијата раѓа анонимуси во политиката што продаваат лажна величина и кои како безлични анонимуси ги креираат вашата иднина и иднината на вашата...