Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25632)

Американската војска ќе го претстави новото возило за арктички услови

Армијата на САД неодамна објави дека донела одлука за употреба на возилото за сите терени за студено време, познато и како КАТВ. Во нејзиното...

Топењето на алпските глечери го загрозува водоснабдувањето во Европа

Врската меѓу глобалното затоплување и загубата на мразот Швајцарската федерална канцеларија за пејзаж ги спореди топографските слики на глечерите од 1930-тите, со оние од последните...

И покрај сирените за воздушни напади, во Киев се вратија домашните...

Алтруистичка конотација на украинскиот туризам Киевските улици во повеќето денови се прометни, со повремени сообраќајни метежи, кои го забавуваат движењето на возилата. Ако немаше предупредувања...

Западните санкции создаваат нова Русија, која се врти кон Истокот

Подем на најголемиот светски индустриски производствен појас Во следниве две децении ќе бидеме сведоци на најголемиот светски трансфер на богатство во досегашната историја, и тоа...

Влијанието на демократските вредности врз вештачката интелигенција

Во трката за лидерството во светски рамки се користат сите расположливи средства Кина и Европската Унија веќе работат на создавање сеопфатни политики за вештачката интелигенција....

Добро е да се знае дека барем живееме во земја каде...

И јас би сакал да блескаме, ама навистина да го почувствувам тоа. И кога ќе одам на лекар, и кога ќе пазарам во маркет,...

Има ли во Северно Море пингвини и електрични јагули?

Година 1995. Регрутација. Спортска медицина. Прегледи. Моите очи. Моите страшно слаби очи. Воена болница. Доктор специјалист. Преглед. Мислење. Назад во Спортска медицина. На воената...

Експресен македонски воз до Брисел (со попатна станица во Киев)

Јас не разбирам зошто токму сега и токму вака се иташе да се прифати еден недостоинствен и несозреан предлог, неправедно наречен „француски предлог“, а...