Ознака: делтакрон

По омикрон стаса и делтакрон-сој на коронавирус

Во Кипар е откриена нова варијанта на коронавирусот. Тој е наречен делтакрон, бидејќи претставува комбинација на постојните, делта и омикрон. Новиот сој е идентификуван во...