Ознака: дарданели

Турција блокира воени бродови од Босфор и Дарданели

Турските власти денеска соопштија дека блокираат преминување на воени бродови од клучните теснеци Босфор и Дарданели, согласно конвенцијата што обезбедува контрола врз преминувањето на...