Ознака: целосната

Период на „лет во место“ кон целосната автокефалност

Иако во мај 2022 година сите очекуваа дека една година е доволен период во кој МПЦ-ОА ќе успее да го заокружи процесот на целосна...

Единствената должност на историјата е да ја претстави целосната вистина

Книгата „Историја на Југославија“, објавена во 1933 година, од проф. д-р Владимир Ќоровиќ, истакнат историчар и член на тогашната Српска кралска академија, е интересна...