Ознака: Али Фети Окјар

Изложба на фотографии „Али Фети Окјар – истомисленик и соработник на...

Вечерва од 19 часот во фоајето од ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена изложбата на фотографии „Али Фети Окјар – истомисленик и...

Одбележани 80 години од смртта на прилепчанецот Али Фети Окјар

Во присуство на бројни гости, членови на семејството на Али Фети Окјар, на Турската амбасада, вечерва во ГБ „Борка Талески“ во Прилеп, се одбележаа...

Прилепскиот Музеј ќе одбележи годишнина од смртта на Али Фети Окјар

Заводот и музеј Прилеп в понеделник со пригодна манифестација од 18 часот во библиотеката „Борка Талески“ ќе одбележи 80 години од смртта на Али...