Ознака: Алеја на Украина

Украинските и македонските бои соединети во „Алејата на Украина“

„Алејата на Украина“ денеска е отворена на улица „Никола Кљусев“ во центарот на Скопје. Во рамките на манифестацијата, отворена е и изложба која ќе го...

Скопје ќе добие „Алеја на Украина“ на улицата „Никола Кљусев“

Во центарот на Скопје градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, амбасадорката на Украина Лариса Дир и претседателот на Здружението на Украинците Олександр Урбанович утре...