Ознака: ѕвездите

Ѕвездите би можеле да бидат невидливи за 20 години

Зголемената употреба на ЛЕД-технологијата и другите видови осветлување го осветлуваат ноќното небо до „драматично ниво“ и, со сегашната брзина, повеќето соѕвездија нема да бидат...

Фил­ма­џи­и­те из­гра­ди­ја пор­та кон ѕвез­ди­те

Македонскиот филм и филмовите во кои Македонија е копродуцент, изминативе неколку години доживуваат ренесанса, бележат сериозни успеси на меѓународни фестивали, а филмските работници стануваат...

Трепетот на ѕвездите

Од бележникот на писателката Лила Арсова Многу одамна во некоја далечна земја владеела некоја многу страшна болест. Секој ден сѐ повеќе луѓе и животни заболувале...