Ознака: човечки мозок

Маск: Вградивме чип во човечки мозок

Милијардерот Илон Маск вели дека неговата компанија „Неуралинк“ за првпат успешно вградила еден од своите безжични чипови во човечки мозок. - Првичните резултати покажуваат ветувачки...

Направена најдеталната мапа на човечкиот мозок

Направена е најдеталната мапа на човечкиот мозок досега, која покажува неверојатно количество детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може...