Ознака: цигари

Спречен шверц на стоматолошка опрема, цигари, икони и поголема количина шафран...

Спречени се обиди за криумчарење на икони, цигари, стоматолошка опрема, 100 тегли маџун и пет килограми зачин шафран чија цена е 1.500 евра од...

Спречен шверц на лекови, цигари, казино картички и брендирана спортска облека...

На автопатот Куманово – Скопје, во близина на селото Романовце утринава во 04.30 часот полициски службеници од Мобилната единица за компензаторни мерки во Одделот...

Оставете ги цигарите! Животот се продолжува за 10 години

Светската здравствена организација (СЗО) соопшти дека очекуваниот животен век на оние кои престануваат да пушат во своите 30-ти се зголемува за околу десет години...

Половина од населението секојдневно пуши цигари

Резултатите од направените студии за бихевиоралните и културолошки аспекти за употребата и откажување од тутунот, како и презентација на статусот со инвестициите во тутунот...

Хангари како градови за црн бизнис со цигари

Специјалните акции на надлежните органи доведоа до откривање на повеќе различни локации за тајно производство, магацини за складирање и за дистрибуирање огромни количества тутунски...

Чадот од шверцуваните цигари „исчадува“ милијарди евра

Француската царина, поддржана од Европол, неодамна уапси двајца осомничени членови на криминална банда што шверцувала цигари од Азија во Европа. Осомничените, според информациите од...

Центарот за семејна медицина со работилници за одвикнување од пушењето

По повод Светскиот ден против пушење, 31 мај, Центар за семејна медицина, Медицински Факултет во Скопје во тек на месецов организираше шест работилници за...

Во поранешен хотел за миленици инсталирана фабрика за производство на цигари...

Со поддршка на Европскиот центар за финансиски економски криминал на Европол, белгиската царина минатата недела изврши рација и затвори огромна фабрика за нелегални цигари....

Пушачите го поттикнуваат нелегалниот бизнис со цигари и тутун

Уживателите на никотин секогаш ќе посегнат по поевтин производ, па, така, токму со таквиот начин се генерира и поттикнува нелегалната работа на поединци, групи...

Запленети 280 килограми режан тутун и 59.996 штеки цигари

Царинската управа во соработка со Одделот за криминалистичка полиција при МВР спроведе акција против нелегална продажба на режан тутун, при што на две одделни...