Ознака: Христо Узунов

Одбележана 118-годишнината од погибијата на Христо Узунов и неговите соборци

Во присуство на голем број граѓани, денес пред споменикот во село Цер се одбележа 118 годишнината од погибијата на Христо Узунов и неговите соборци. Пред...

Одбележана 115-годишнината од смртта на Христо Узунов и неговите соборци

Денес со скромна свеченост, поради коронавирусот, беше одбележана 115 годишнината од смртта на Христо Димитров Узунов, македонски револуционер, учител и војвода и неговите соборци...

Одбележана 114-годишнината од смртта на Христо Узунов

Денес во село Цер, Кичевско, беше одбележана 114-годишнината од херојската смрт на Христо Узунов и неговите соборци. Најпрво беше отслужена панихида од страна на...

Чествување за Узунов во селото Цер

Денес на споменикот во село Цер кичевско, беше одбележана 113 годишнината од саможртвата на Христо Узунов и неговите соборци, кои за да не паднат...

Одбележување на 113 годишнината од смртта на Христо Узунов

Пред споменикот во село Цер утре ќе се одбележи 113 годишнината од смртта на Христо Узунов и неговите соборци. Како и претходнитте години така и...