Ознака: ФИТР

Нов јавен повик на ФИТР – пет милиони евра за поддршка...

Нов јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој наменет за микро, мали и средни претпријатија, со кој пет милиони евра се достапни...

ФИТР ја демантира ВМРО-ДПМНЕ: Критериумот за кандидатите беше погрешно протолкуван од...

Врз основа на обвинувањата од страна на ВМРО-ДПМНЕ за подобноста на апликантите на јавниот повик на ФИТР: „Воспоставување на Центар за обука за зелени...

Финансиска поддршка од 2,3 милиони евра за стартапите преку повикот „Стартапувај...

Фондот за иновации и технолошки развој денеска ги прогласи добитниците на финансиска поддршка преку јавниот повик „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и...

ФИТР и УСАИД Активноста за млади кои активно созадаваат можности со...

Фондот за иновации и технолошки развој денеска објави нов предизвик за „Воспоставување на центар за обука за зелени работни места”. Предизвикот се спроведува во...

Одбележани 10 години – Фонд за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој денеска на свечен настан ja одбележа десет годишнината од основањето на институцијата. Како водечка владина институција за поддршка...

ФИТР: Вкупно 4,4 милиони евра се распределуваат за поддршка на 86...

Денеска на свечен настан, Фондот за иновации и технолошки развој ги прогласи победниците од јавниот повик „Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски...

Нов предизвик на ФИТР: „Паметен школски менаџмент: Интегрирган пристап кон одржливоста”

Фондот за иновации и технолошки развој денеска објави нов предизвик „Паметен школски менаџмент: Интегрирган пристап кон одржливоста” преку кој се бараат иновативни решенија за имплементирање на...

ФИТР со информација како се финансираат проекти

Поради бројните написи во медиумите, поврзани со работата на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), и начинот на кој се финансираат проектите, оттаму...

ФИТР: Три милиони денари се доделуваат на млади истражувачи за реализација...

Вкупно шеснаесет основни и средни училишта од целата држава ќе реализираат зелени проекти за зачувување и унапредување на животната средина и биодиверзитетот. Проектите се...

ФИТР: Почнува воспоставување на „MakerSpace“ лаборатории за истражување, креативност и иновации

Во Фондот за иновации и технолошки развој се потпишаа договорите за спроведување на четирите проекти на Универзитетот на Југоисточна Европа, Универзитетот „Гоце Делчев“ Штип,...