Ознака: Транспаренси Интернешнл

Македонија има сериозни проблеми со корупцијата, извештај на Транспаренси интернешнл

Македонија годинава има скок во позицијата на Индексот на перцепција на корупцијата (ИПК) за 2023 година и се ноѓа на 76 место со 42...

Собранието значително го поткопало македонското судство, тврди „Транспаренси интернешнл“

Македонија напредна за два индексни поени и девет позиции на најновата листа на „Транспаренси интернешнл“, која што го оценува напредокот на земјата во борбата...

Бистри и матни случаи за октомври 2023 година според „Транспаренси интернешнл...

„Транспаренси Интернешнл-Македонија“ БАРОМЕТАР НА КОРУПЦИЈА за месец Октомври 2023 година Транспаренси Интернешнл-Македонија продолжува да ја спроведува редовната месечна активност за следење на случаи и дејствија поврзани...

Да се повлече предлогот за поблаги казни на функционерите, тоа е...

Предложените измени се спротивни на заложбата за безусловна борба против корупцијата и за засилени санкции против лицата кои се обвинети или осудени за коруптивни...

Состојбата со корупцијата не е подобрена, а веќе 20 години зборуваме...

Македонија со 40 индексни поени годинава е рангирана на 85. место од можни 180 на Индексот на перцепција на корупцијата (ИПК) за 2022 година...

Унгарија, Бугарија и Романија се на дното во ЕУ според индексот...

Унгарија се смета за земја со најмногу корупција во јавниот сектор во Европската Унија, според последниот извештај на „Транспаренси Интернешнел“, Со оценки кои се движат...

Македонија меѓу земјите во кои се влошува состојбата со корупцијата

Според податоците на Транспаренси интернешнл Индексот на перцепција на корупција на Транспаренси Интернешнл (ЦПИ) за 2020 година ги рангира Македонија и Босна и Херцеговина (БиХ)...

„Транспаренси интернешнл“ објави извештај за заробеноста на државите од Западен Балкан...

„Транспаренси интернешнл“ објави извештај – „Examining State Capture: Undue Influence on Law-Making and the Judiciary in the Western Balkans and Turkey“ којшто се однесува на заробеноста...

Македонија на 67-то место според Индексот за отвореност на буџетот

Македонија се наоѓа на 67 место од вкупно 117 држави според меѓународното истражување на Индексот за отвореност на буџет (ОБИ), соопшти Транспаренси Интернешнл –...

Тасева: Пандемијата покажа дека државната администрација е најсигурно работно место

Пандемијата на ковид-19 и мерките кои се преземаат за справување со оваа состојба уште еднаш покажаа дека најсигурно работно место, а со тоа и...