Ознака: ТЕХНОЛОШКА

Меѓународна научна и технолошка размена и соработка со отворен ум и...

Кина е подготвена да работи со сите нации за да создаде отворена, фер и непристрасна средина за развој на науката и технологијата. Обраќајќи се...

Како дигиталните суперсили ќе го обликуваат светот?

Граѓаните сè почесто ги живеат своите животи во дигиталниот простор кој националните влади не можат целосно да го контролираат, пишува Ијан Бремер за „Форин...

Бомби, пушки, пиштоли… направени со 3Д-печатачи

Зачестените информации од светот дека во 3Д-печатачи се печатат разновидни форми на опасни оружја, треба да го подигнат алармот кај властите во правец на...