Ознака: терапии

Британија и Германија склучија договор за истражување на нови терапии за...

Британската Влада и германската фармацевтска компанија „БиоНТек“ ќе склучат договор, со што ќе го забрза истражувањето на полето на нови терапии против ракот, најави...

Два лека за ковид што заработија милијарди отпаднаа од листата на...

Светската здравствена организација (СЗО) повеќе не препорачува две терапии за антитела на ковид-19 бидејќи се застарени за сојот омикрон и најновите соеви на вирусот. Сотровимаб...

Метадонски терапии само под лекарски надзор

Дисперзија на Центарот за зависности во Кисела Вода низ повеќе пунктови низ Скопје е најсоодветно решение, за да нема проблематични случаи, ниту проблем за...