Ознака: Судски совет

Писмото од Агелер доведе до судир во Судскиот совет, побарано разрешување...

Со низа обвинувања почна седницата на Судскиот совет, пренесува „Макфакс“. Потпретседателот Селим Адеми побара претседателката Весна Дамева да биде разрешена, посочувајќи дека таа го...

Министерството за правда бара Судскиот совет да ги утврди на околностите...

Очигледно е дека намерните или ненамерните пропусти за суштествени повреди и натаму остануваат дозволива пракса за некои судии, оцени денеска Министерството за правда во...

Опозицијата го смета извештајот за Судскиот совет за несериозен документ, упати...

Заврши собраниската расправа Собранието во рамките од попладневниот дел од работата по дневниот ред на 71-та седница ја заврши расправата за Извештајот за работата на...

Судскиот совет даде поддршка на номинацијата на Мирјана Лазарова Трајковска за...

Судскиот совет даде поддршка на Мирјана Лазарова Трајковска за нејзина номинација како кандидат за судија во Меѓународниот кривичен суд. Барањето, како што информира Судскиот совет,...

Основните судови во 2022 година работеле со една третина помалку судии

Според годишниот извештај за работата на судовите на Судскиот совет во 2022 година од вкупно 27 основни судови низ земјава ажурни се 14, а...

Уставен го оцени како неуставно ограничувањето на изборот на претседател на...

Уставниот суд на денешната седница оцени дека е неуставно ограничувањето на изборот на претседателот и негов заменик на Судскиот совет само на членовите кои...

„Таргет-Тврдина“ со месеци неоправдано бил чуван во фиока, утврди Судскиот совет

Извештајот на Судскиот совет од работната посета во Апелациониот суд – Скопје покажа дека судечкиот судија Енвер Беџети решавал нови предмети, а предметот „Таргет-Тврдина“,...

Не се запазени законските рокови за постапување по „Таргет-Тврдина“, „Трезор“, „Транспортер“...

Судскиот совет го усвои извештајот од работната посета во Апелациониот суд Судскиот совет на денешната 427 седница го разгледа и усвои извештајот од работната посета...

Судскиот совет ќе изврши работна посета на Апелација поради „Таргет-Тврдина“, „Трезор“,...

Судскиот совет на Македонија на денешната итна седница одлучи да изврши работна посета во Апелациониот суд со цел да се констатира состојбата со предметите...

Судскиот совет на итна седница за „Таргет – тврдина“

Судскиот совет денска ќе одржи седница на која ќе расправа по изнесените информации во јавноста за постапувањето на Апелациониот суд Скопје по предметот познат...