Ознака: стипендија

Ученици од тетовското медицинско училиште протестираа за стипендии, тврдат дека дуалните...

Учениците со нивните родители, професори и раководството на Општинското средно медицинско училиште „Никола Штејн“ во Тетово протестираа во училишниот двор. Причина е известието од...

Речиси 300 евра стипендија за студентите на земјоделскиот, шумарскиот или ветеринарниот...

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, заедно со министерот за образование и наука Јетон Шаќири, денеска учестуваа на академскиот час во организација...

Аплицирањето за стипендии за средношколци завршува в недела

Рокот по конкурсите на Министерството за образование и наука за стипендии за ученици во средно образование во учебната 2022/2023 година истекува в недела, 13...

Пејчиновски доби стипендија од 200 илјади денари по испливаните 64 километри...

Премиерот Димитар Ковачевски денеска имаше средба со младиот пливач Марко Пејчиновски на која му ја врачи одлуката за стипендија во износ од 200.000 денари,...

МОН: Рокот за аплицирање за стипендии на најдобрите светски универзитети е...

Поради големиот интерес на младите од Македонија за студирање на најдобрите 100 светски универзитети според Шангајската ранг листа, Министерството за образование и наука донесе...

Доделени 135 стипендии од фондацијата „Атанас Близнакоф“

По повод 120-годишнината од раѓањето на донаторот на фондацијата „Атанас Близнакоф“ при универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје, денес за првпат се доделени...

За првпат објавен конкурс за стипендии за докторски студии

Од академската 2021-2022 година Министерството за образование за првпат ќе воведе стипендии за докторски студии во државата. Според МОН, со ова се излегува во пресрет...

Објавени се конкурсите за ученички и студентски стипендии

Министерството за образование и наука информира дека се објавени конкурсите за доделување на ученички и студентски стипендии за учебната, односно студиска 2021-2022 година. Во...

Град Скопје додели награди на најуспешните од регионалните средношколски натпревари

Во Градскиот парк на Школка, градоначалникот Петре Шилегов денеска им додели решенија за парично наградување и благодарници на највисоко рангираните ученици и на нивните...

Стипендии за средношколци преку проектот „Образованието е повеќе од просек 5.0“

НАША ДОЛЖНОСТ Е ДА ГИ ПРЕПОЗНАЕМЕ КВАЛИТЕТИТЕ НА СЕКОЈ УЧЕНИК! Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“, во соработка со Институт за дизајн и...