Ознака: Среќни

Нема среќни граѓани ако државата не создава амбиент за тоа

Константниот притисок од непредвидливото опкружување на граѓаните, во смисла на здравствена криза, економско-социјална рецесија, енергетска криза, политички сложена ситуација, па и однадвор наметнатиот пресинг...

Печењето новогодишни колачи нѐ прави среќни

Готвењето, но и приготвувањето колачиња е под полна пареа во поголемиот дел од домовите. Испланирано е цело мени за Бадник и Божиќ, а сега...

Во книгата живеат среќни зборови

НОВИ ИЗДАНИЈА: „Плетенка од праменчиња“ од Милка Минкова Ниту еден збор во оваа книга не е осамен и тажен, секој од нив си има свој...

Среќните здрави капиталисти од Швајцарија

Прогресивните интелектуалци визијата за економски рај главно ја поврзуваат со скандинавските земји, кои се богати, демократски и имаат правична распределба на богатството, како и...