Ознака: „Скопје креатива 2018“

Верувам дека живеам модерен живот на село

Фестивалот за креативни индустрии „Скопје креатива 2018“ и оваа година ќе ја оправда улогата на проект што нуди поинаква приказна, а освен што ги...

Фестивалски форум за развој на креативните индустрии во МКЦ

Фестивалскиот форум за развој на креативните индустрии во Македонија е еден од најважните настани на претстојниот фестивал „Скопје креатива 2018“. Форумот ќе се одржи...

Врвни дизајнери и креативци доаѓаат во мај во Скопје

Меѓу нив се: Геерт де Таје од Белгија, креативен и мултинасочен фотограф што прави фотографии за компании како „Сачи енд Сачи“, „Ериксон“, „Тојота“, „Фолксваген“;...

„Скопје креатива“ ќе донесе рекордни 44 настани и ексклузивни гости

И овој пат на фестивалот доаѓаат ексклузивни гости од повеќе области, кои ќе одржат работилници и предавања. Се најавуваат претставник на „Венециското биенале“ и...