Ознака: психотерапија

Доколку е во мода да си здрав, тогаш психотерапијата е модна...

Психотерапијата е одлична поддршка за сите. Посебно затоа што имате можност неутрална личност која е професионална и непристрасна, а во исто време не осудува,...

„Насмеана депресија“: Депресијата и насмевката неретко одат рака под рака

Се чувствувате безначајно и тажно, а сепак сте насмеани пред другите? Можно е да страдате од „насмеана депресија“. Дури откако депресијата ќе доведе до...

Читањето – храна за умот и еликсир за здравјето

Книгите како психотерапија Уште за Старите Грци читањето било лек за душата, а во почетокот на 20 век библиотерапијата како мeтод била вклучена во пошироката...

Надминете го стравот од психотерапија

Дали некогаш ви се случило долго време да се двоумите околу закажувањето кај психотерапевт, за на крајот конечно да го направите тоа? Бевте задоволни...