Ознака: Прекрасна

Прекрасна игра

Од сите спортови, само еден е именуван од милијарди луѓе како прекрасна игра (o jogo bonito), прекар популаризиран од кралот на фудбалот, Пеле. Ова...

Прекрасната рок-поезија на Џони Штулиќ

Уште како тинејџер Џони Штулиќ беше заинтересиран за политика, историја и за општествените движења. Но не помалку и за општествените скршнувања и деформации. Овој...