Ознака: „Потестатизам“

Објавена книгата „Потестатизам“ од Калистрат Санџакоски

Издавачката куќа „Паблишер“ ја објави книгата „Потестатизам“ од Калистрат Санџакоски. Големината на овој труд исходи од сета негова преизобилност на форми, стилистички фигури, литерарни...