Ознака: Петар Милошевски

Две први места за Милошевски

ПРВ ЈУНСКИ КОЊИЧКИ ТУРНИР Според календарот на Федерацијата на коњички спортови на Македонија, а во организација на клубот Анималс од Скопје, на теренот на тој...

Новата трибина на стадионот „Петар Милошевски” ќе се пушти во употреба...

Со „вечното македонско дерби” помеѓу ривалите, фудбалскиот клуб „Пелистер” и ФК „Вардар” в сабота од 13 часот, општина Битола, официјално ќе ја пушти во...

Македонците одлични на јунските меѓународни турнири

Македонските претставници во коњички спорт постигнаа забележителни резултати на меѓународните турнири на кои настапија минатиот месец. Така на турнирот во Виена, Австрија на 26...

Актерот Петар Милошевски од Лондон: Се надевам да зачекориме во еден...

Кога пред повеќе од 12 години битолскиот актер Петар Милошевски се најде на Кралската централна школа за говор и драма во Лондон, вели бил...

Петар Милошевски – битолскиот актер што го освојува Лондон

Битолскиот актер Петар Милошевски ја гради својата кариера на театарските сцени во Лондон, а деновиве е во родната Битола, каде што учествува на Фестивалот...