Ознака: одземено пратеничко место

Одземено пратеничкото место на каталонскиот регионален лидер

Каталонскиот регионален Парламент му го одзеде пратеничкото место на претседателот на провинцијата Квим Тора, бидејќи не ги почитувал шпанските строги правила за изборна пропаганда. Овој...