Ознака: неизвесност

И пократкиот пат до ЕУ води до неизвесност

Иако никој не сака да одговори на прашањата што им ги поставуваат Македонците на меѓународните фактори, партнери и пријатели, повторното поставување на Македонија на...

Да се подготвиме да живееме во време на кризи и неизвесност,...

Свесни сме дека поминуваме низ тежок период на повеќе кризи во исто време, истакна министерот за финансии, Фатмир Бесими. - Ние во овој период веќе...

Уривањето на АСНОМ – уривање на Македонија

Секој малку учен човек знае дека ако не постоеше Илинден 1903-та, не ќе постоеше АСНОМ 1944-та, ако не постоеја и едниот и другиот историски...

До каде може да достигне амбисот на кризата

Неизвесноста и стравот од нередовно снабдување со храна и суровини се проширија и во поразвиените земји. Никој од економските аналитичари не знае до каде...

Приштина влегува во нова изборна неизвесност

Одржувањето брзи предвремени избори ќе значи и ново одложување на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а тоа ќе значи и нова политичка неизвесност не...

Маркети: Играњето по еден нокаут-меч фаворизира неизвесност и емоции

Добро правило е никогаш да не се исклучува нешто што се покажува како вредно или има потенцијал. Околностите го направија овој формат задолжителен, но...

Тревога вклучена навреме ќе ја спречи најавуваната есенско-зимска неизвесност

Нѐ очекува период на настинки и грип, па ако не се почитуваат мерките за заштита, ќе има многу болни и матичните доктори ќе бидат...

Одложените Олимписки игри уште се обвиени во неизвесност

Организаторите на Летните олимписки игри (ЛОИ) во Токио со пригодни прослави утре ќе го одбележат почетокот на едногодишното одбројување до почетокот на одложените Игри,...

Извештајот одложен, неизвесноста продолжува

Во исто време, амбасадорите и дипломатските претставништва на влијателните земји во ЕУ во земјава, со кои „Нова Македонија“ се обиде да стапи во контакт...

Независност со 27-годишна неизвесност

Секоја од 27-те години независност на Република Македонија се чини дека во себе ја содржеше неизвесноста дека таквата состојба на државност и сувереност е...