Ознака: најдетална мапа

Направена најдеталната мапа на човечкиот мозок

Направена е најдеталната мапа на човечкиот мозок досега, која покажува неверојатно количество детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може...