Ознака: МИГРАНТСКАТА

Мигрантската криза ги затвора границите во ЕУ

Зголемениот мигрантски бран кон Италија го подигна притисокот во земјите од Европската Унија за барање итни решенија од приливот на нови бегалци. Франција подигна...

Само да не ни застане во грлото мигрантската „кнедла“

Во очекување на инвазивниот бегалски бран од Авганистан кон Европа, се преиспитуваат сценаријата во бриселските воено-политички и аналитички центри, во однос на речиси „неизбежноста...

Шверцот со мигранти сѐ уште не ја достигнал кулминирачката точка

Криминалната мрежа, составена од организирана група лица државјани и жители на Египет, Ирак, Сирија и на Романија, работела од октомври 2020 година. Групата имала...