Ознака: Маја Стефановска

Изложба „Имагинарни знамиња“ во Мала станица

Во среда на 11 ноември 2019 година во 20 часот во мултимедијалниот центар Мала станица при Националната галерија ќе биде изложен мултимедијалниот проект „Имагинарни...

Топла ода на женското писмо

Рецензија Кон изложбата „Црвени емоции“ на Маја Стефановска во Музејот на градот Скопје „Црвени емоции“ е најновиот циклус на слики од креативниот опус на авторката Маја...

„Црвени емоции“ на Маја Стефановска во Музејот на градот Скопје

Самостојната изложба „Црвени емоции“ на академската сликарка Маја Стефановска ќе биде отворена на 28 октомври (понеделник), во 20 часот, во Сала 1, во Музејот...

Македонски уметници изведоа перформанс на „Сараевска зима“

Изложбата „Имагинарни знамиња“ на македонските уметници Маја Стефановска и Ален Реџепагиќ е отворена во галеријата „Препород“, во рамките на интернационалниот фестивал „Сараевска зима“, чие...

„Имагинарни знамиња“ на Стефановска и Реџепагиќ на „Сараевска зима 2019“

Фестивалот годинава се одвива под слоганот „Бучава и бес“, а на отворањето на 12 фестивалски локации ќе учествуваат околу 1.500 уметници од 41 земја...