Ознака: Маријета Сидовски

Конзервирањето е благородна работа што бара минимум его

Конзерваторката и сликарка Маријета Сидовски за српски портал Конзерватор е некој што прегледува, конзервира, а со тоа и го реставрира и го чува културното наследство....

Маријета Сидовски изложува во Њујорк

Изложба на ликовната умeтница Маријета Сидовски под наслов „За тебе љубов моја“ ќе биде отворена во Галеријата на Македонскиот центар во Њујорк денеска, каде...