Ознака: Ли Куан Ју

Азија – новиот „владетел“ на светот

Економската преобразба и технолошкото издигнување на азиските општества во последните шеесетина години, поттикна многумина политиколози и економисти да размислуваат за 21 век, како за...

Сингапур – држава дадилка

Ние сме прагматичари. Ние не се држиме до никаква идеологија-Ли Куан Ју Сингапур се наоѓа во југоисточна Азија, на јужниот дел на Малезија, северно од...