Ознака: климатски цели

Преобликување на енергетската стратегија на Европа

Геополитичкиот пресврт предизвикан од руско-украинскиот воен конфликт ја преобликува енергетската стратегија на Европа. Планот на ЕУ е вреден речиси 300 милијарди евра. Според Брисел,...

ЕУ постигна договор за климатските цели за 2030 година

Водачите на земјите-членки на ЕУ постигнаа договор по разговорите што траеја цела ноќ со цел да се намалат нето емисиите на стакленички гасови од...