Ознака: Кен Грифин

Кен Грифин купи дело на Баскиjат за повеќе од 100 милиони...

СВЕТОТ Е СЦЕНА Основачот на „Цитадел“, Кен Грифин, платил повеќе од 100 милиони долари за уметничко дело на Жан-Мишел Баскијат, покојниот црн уметник што се...